Interieurstijlen die goed combineren met een stalen deur of wand

In onze moderne wereld, zijn er zoveel verschillende interieurstijlen beschikbaar om uit te kiezen. Van klassiek tot modern, van landelijk tot industrieel, de keuze kan overweldigend zijn. In deze tekst zullen we een overzicht geven van de populairste interieurstijlen die er beschikbaar zijn, zoals klassiek, modern, landelijk, industrieel, Scandinavisch, bohemian, mediterraan, Art Deco, Coastal, Rustic Chic, Mid-Century Modern, Hollywood Regency, Transitional, Eclectic, Minimalistisch, Japanse en Chinese interieurstijlen. Elk met hun eigen kenmerken, materialen en kleuren, en hoe ze gebruikt kunnen worden om een ruimte te creëren die past bij jouw voorkeur en de context waar de ruimte wordt gebruikt.

Er zijn veel verschillende interieurstijlen, maar hieronder staan enkele van de meest populaire:

Klassiek:

Een klassieke interieurstijl is gebaseerd op de klassieke Europese architectuur en decoratie, zoals Romeinse pilasters, Griekse ornamenten en Franse panelen. Kenmerken van deze stijl zijn symmetrie, rijke materialen, zoals hout, marmer en brokaat, en warme kleuren. Een stalen deur kan zeker in dit interieur, zorg er alleen voor dat de deur een kleur heeft die ook terugkomt op de wanden, zodat de deur mooi wegvalt in het interieur.

Modern:

Een moderne interieurstijl is gebaseerd op een minimalisme en strakheid. Deze stijl maakt gebruik van clean lines, geometrische vormen en monochrome kleuren. Moderne interieurs maken gebruik van een mix van natuurlijke materialen zoals hout, staal en glas. Als je een modern interieur zegt, dan zeg je stalen deuren. Vooral de populaire zwarte kleur komt vaak hierin terug.

Landelijk:

Landelijke interieurs zijn geïnspireerd op de natuur en de rustieke levensstijl van het platteland. Kenmerken van deze stijl zijn natuurlijke materialen, zoals hout en katoen, en warme, rustieke kleuren. Landelijke interieurs zijn vaak gezellig en knus. Ook in het landelijke interieur komt een stalen deur of wand steeds vaker voor.  De kleuren: wit, taupe, beige en bruin komen vaak in deze interieurstijl voor.

Industrieel:

Een industriële interieurstijl is geïnspireerd op de esthetiek van een fabriek of atelier. Kenmerken van deze stijl zijn open ruimtes, blootgestelde buizen, metalen elementen en een stoere, robuuste uitstraling. Stalen deuren en wanden kunnen echt een meerwaarde creëren voor dit interieur. Kies een bronzen of wat ruwere kleur voor de echte industriële look.

Scandinavisch:

Een Scandinavisch interieur is geïnspireerd op de natuur en de eenvoudige levensstijl van de Scandinavische landen. Kenmerken van deze stijl zijn heldere, lichte kleuren, veel hout en natuurlijke materialen, en een minimalistische en functionele uitstraling. Om een lichte uitstraling te creëren is het aan te raden een witte of pastelkleurige stalen deur of wand te nemen. Dit maakt de ruimte lichter door het licht, maar ook door de kleur.

Bohemian:

Een bohemian interieur is geïnspireerd op de artistieke en vrije geest van de bohemiens. Kenmerken van deze stijl zijn veel kleuren, patronen en texturen, en een mix van verschillende culturele invloeden. Een bohemian interieur is vaak speels en kleurrijk. Voor de stalen deuren is het hierdoor goed om een zwarte deur te gebruiken voor wat contrast of een kleur te kiezen die al veelvoudig voorkomt in de ruimte. Bij de Staalexpert zijn bijna alle RAL-kleuren mogelijk.

Mediterraan:

Een mediterraan interieur is geïnspireerd op de cultuur en architectuur van de landen rond de Middellandse Zee. Kenmerken van deze stijl zijn heldere, warme kleuren, terracotta tegels, booggewelven en arches. Verwerk dit dus ook in de stalen taatsdeur of schuifwand.

Art deco:

Een Art Deco interieur is geïnspireerd op de kunst- en architectuurstijl uit de jaren 20 en 30. Kenmerken van deze stijl zijn geometrische patronen, heldere kleuren, en gebruik van luxe materialen zoals marmer, glas en roestvrij staal. Geometrische patronen en staal, dan heb je al twee elementen van een stalen deur. Ook andere Art-Deco elementen zijn te verwerken in de stalen constructies, vraag ons voor de mogelijkheden.

Coastal:

Een Coastal interieur is geïnspireerd op de natuurlijke omgeving van de kust. Kenmerken van deze stijl zijn heldere, lichte kleuren, zoals wit en blauw, en natuurlijke materialen zoals hout en riet. Deze stijl geeft een gevoel van rust en ontspanning. Neem dus ook mee met een stalen deur. Neem vooral lichte kleuren hiervoor.

Rustic Chic:

Een Rustic Chic interieur is een combinatie van een rustieke en een elegante stijl. Kenmerken zijn houten accenten, natuurlijke materialen, zoals leer en wol, en warme, aardse kleuren. Dit geeft een gevoel van comfort en gezelligheid.

Mid-Century Modern:

Deze stijl is geïnspireerd op de architectuur en design van de jaren 50 en 60. Kenmerken zijn geometrische vormen, organische lijnen en gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en leer.

Hollywood Regency:

Hollywood Regency is een stijl die geïnspireerd is op de glamour van de Hollywood-filmsterren uit de jaren 30 en 40. Kenmerken zijn heldere kleuren, gouden accenten, en luxe materialen zoals zijde en marmer. Een goudkleurige of bronzen deur past hier perfect.

Transitional:

Een Transitional interieur is een combinatie van klassieke en moderne elementen. Kenmerken zijn een mix van verschillende stijlen, materialen en kleuren, en een balans tussen functionele en esthetische elementen. Dit geeft een gevoel van elegantie en harmonie in een ruimte.

Eclectic:

Een Eclectic interieur is een mix van verschillende stijlen, kleuren en materialen. Kenmerken zijn een mix van vintage en moderne elementen, en een speelse en creatieve uitstraling. Dit geeft de ruimte een unieke en persoonlijke touch.

Minimalistisch:

Een Minimalistisch interieur is gebaseerd op eenvoud en functionaliteit. Kenmerken zijn strakke lijnen, monochrome kleuren, en een focus op essentiële elementen. Dit geeft een gevoel van rust en ruimte in een ruimte.

Japanse:

Een Japans interieur is geïnspireerd op de traditionele Japanse architectuur en decoratie. Kenmerken zijn houten elementen, rieten matjes, en een focus op natuurlijke materialen. Dit geeft een gevoel van rust en balans in een ruimte. De klassieke Japanse deuren, zijn ook na te bootsen met een stalen deur en mat glas of wit papier tussen de glasplaten.

Chinese:

Een Chinees interieur is geïnspireerd op de traditionele Chinese architectuur en decoratie. Kenmerken zijn houten elementen, rijk gedecoreerde panelen en rood als hoofdkleur.

Conclusie

Houdt er wel rekening mee dat deze lijst niet uitputtend is en dat er vele andere interieurstijlen bestaan en de keuze van de stijl is vaak afhankelijk van persoonlijke voorkeur en de context waar de ruimte wordt gebruikt. Als je jouw interieur vaak wil veranderen, is het verstandig om een zwarte stalen deur te nemen, deze past in de meeste interieurs.

Afspraak inplannen?

Dit formulier vraagt u om uw contactgegevens zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.