Stalen scharnierdeuren op maat

Met stalen scharnierdeuren haal je het beste van twee werelden in huis: onverwoestbare deuren én een kwalitatief hoogwaardig draaimechanisme. De scharnierdeur is de meest beproefde deurbevestiging. Daarbij zijn stalen scharnierdeuren een lust voor het oog en volledig op maat te maken. Ze passen in elke omgeving: in jouw woonkamer, op kantoor maar ook bijvoorbeeld in winkels. Stalen scharnierdeuren hebben een heel mooie uitstraling, zullen niet snel beschadigen, zijn gemakkelijk in het onderhoud en geven je een tijdloos gevoel van ruimte en vrijheid. De Staal Expert maakt stalen deuren in tal van uitvoeringen, volledig op maat en naar wens. Wij leveren snel en door heel Nederland, inclusief professionele installatie van de deuren. 

Standaard vlakverdelingen van onze scharnierdeuren.

Stalen scharnierdeuren standaard vlakverdeling

Wat is een stalen scharnierdeur?

Een stalen scharnierdeur is een deur die open gaat zoals een reguliere deur. De deur gaat aan 1 kant open en heeft een totale hoek van 90 graden. Naar wens kan het gaan om een rechtsdraaiende of linksdraaiende deur. Standaard worden door ons scharnieren geleverd die zijn gelagerd en uitgevoerd in roestvrijstaal. De keuze voor stalen deuren is dan ook steeds meer populair. De combinatie van glas en stalen kozijn is heel mooi om te zien en past in elk interieur. Naast de stalen scharnierdeur is ook de stalen schuifdeur en de taatsdeur erg in trek. Wij leveren alle soorten stalen deuren op maat

Inspiratie voor eventuele andere vlakverdelingen.

stalen deur op maat

Heb je vragen over onze producten of wil je weten wat het gaat kosten? Vraag een vrijblijvende prijsopgave aan.

Bekijk ook onze andere producten

TAATSDEUREN

Bent u benieuwd wat een taatsdeur gaat kosten? Vraag via onderstaande knop een vrijblijvende prijsopgave aan.

Stalen schuifdeur 1200x900

SCHUIFDEUREN

Bent u benieuwd wat een schuifdeur gaat kosten? Vraag via onderstaande knop een vrijblijvende prijsopgave aan.

SCHEIDINGSWANDEN

Bent u benieuwd wat een scheidingswand gaat kosten? Vraag via onderstaande knop een vrijblijvende prijsopgave aan.

Wat kost een stalen scharnierdeur?

De prijs van een echte stalen scharnierdeur kan enorm verschillen. Zo kost een stalen scharnierdeur rond de € 1800, – en € 2800, -. Afhankelijk van de maten en keuzes die gemaakt worden. Omdat elk huis anders is, is elke stalen deur maatwerk en kunnen we van te voren geen exacte prijsindicatie geven.

Hoe maak ik mijn stalen scharnierdeur schoon?

In elke kamer waarin een mens of dier leeft komt er stof. Om je stalen scharnierdeur altijd schoon te houden, raden we aan om de deur regelmatig af te nemen met een zachte doek. We raden aan om een microvezeldoek te gebruiken voor een goede stofopname.

Wat zijn de voordelen van poedercoating?

De stalen scharnierdeuren zijn voorzien van een duurzame poedercoating die veel voordelen biedt ten opzichte van vloeibare verf. Deze coating zorgt niet alleen voor een strakke matte afwerking, maar helpt ook om de kwaliteit van het product te verbeteren. Op deze manier beschermt het product tegen roest en beschadiging en vermindert het onderhoudsinspanningen. Bovendien zijn poedercoatings UV-bestendig, wat betekent dat deuren of panelen niet van kleur veranderen bij blootstelling aan zonlicht.

Kan ik zelf mijn stalen scharnierdeuren installeren?

Het is niet mogelijk om de stalen scharnierdeuren zelf te installeren. De reden hiervoor is dat het te vaak misgaat wanneer onze klanten dit zelf willen monteren. We zouden het ontzettend betreuren als deze prachtige stalen deuren hierdoor beschadigd raken. Onze monteurs komen graag bij u langs om er zeker van te zijn en zorg voor te dragen dat de stalen scharnierdeuren perfect worden geplaatst. 

Wat voor glas gebruiken jullie in een stalen deur?

Onze scharnierdeuren worden standaard geleverd met 3-3-1 veiligheidsglas. Dit glas zal nooit in veel stukken breken, het glas bestaat namelijk uit twee lagen floatglas, die met folies aan elkaar verbonden zijn. Als het glas breekt, blijven alle glazen onderdelen bij elkaar. Dit verkleint de kans op verwondingen. Extra veilig voor kinderen en huisdieren.

Welke kleur(en) zijn mogelijk bij een stalen scharnierdeur?

Onze stalen deuren worden op maat gemaakt en kunnen we voorzien van een kleur naar wens. Zo zijn alle RAL-kleuren leverbaar en zijn er vele mogelijkheden om de stalen deur naar jouw wens te personaliseren. Favoriet zijn de matzwarte scharnierdeuren (RAL 9005). Dit geeft een stijlvolle en stoere uitstraling aan je huis of kantoor.

De scharnieren van een stalen scharnierdeur

Zoals je hiernaast kunt zien, kunnen de scharnieren van de stalen scharnierdeur voor meer comfort zorgen voor jouw project. Het grootste voordeel is de eenvoud van het gebruik van cilinder scharnieren. De flexibiliteit van de deur maakt het gemakkelijk te openen en te sluiten. Het scharnier van een stalen scharnierdeur bestaat uit twee cilinders, 1 mannelijke zijde en 1 vrouwelijke zijde. De deur opent meer dan 90 graden naar één kant en zorgt zo voor extra praktisch comfort. Bij het kiezen van een pivotdeur moet je er rekening mee houden welke kant van de deur opengaat. De scharnieren zijn aan 2 zijden te plaatsen waardoor er 4 verschillende draairichtingen zijn. Daarnaast geven cilinder scharnieren uw stalen binnendeuren een stoere en elegante uitstraling. De scharnieren zijn geschilderd in de kleur van de deur. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt je contact opnemen met een van onze professionals.

 Stalen binnendeur welke draairichting?

Welke draairichting wens jij voor jouw stalen binnendeur en hoe weet je welke richting je moet kiezen? Je moet je voorstellen dat je de deur hebt geïnstalleerd en dan sta je aan de zijkant van de deur en moet je deze naar je toe trekken om de deur te openen.

Je gaat dus voor de binnendeur staan en trekt de deurkruk naar je toe om de deur te openen. Naar wens kan het gaan om een rechtsdraaiende of linksdraaiende deur. Even een korte uitleg.

Rechtsdraaiende deur (rechtshandig): Het scharnier zit aan de rechterkant, je pakt de deurkruk aan de linkerkant, en de deur gaat naar rechts open.

Linksdraaiende deur (linkshandig): Het scharnier zit links, je pakt de deurkruk rechts en de deur gaat links open.

Praktisch gemak

Het grote voordeel van een stalen scharnierdeur is dat deze een kozijn heeft. Daarnaast sluiten stalen binnendeuren beter af dan bijvoorbeeld taatsdeuren. Een tochtstrip op het kozijn zorgt ervoor dat de deur tochtvrij sluit op het kozijn. Zo hoef je je geen zorgen te maken over tocht of warmteverlies in huis. Scharnierdeuren maken ook gebruik van loopsloten of rolloopsloten. Hierdoor sluit de stalen deur stevig en hoef je je geen zorgen te maken over het vanzelf openen van de deur. Dit biedt veel bruikbaarheid in vergelijking met andere soorten stalen binnendeuren. Stalen deuren worden vaak toegepast in openingen of doorgangen die meer worden gebruikt. Dit maakt het kiezen van het juiste type deur belangrijk als het gaat om praktisch gemak. Hierdoor zorgen stalen deuren voor meer praktisch comfort op plekken met meer luchtstroom. In het geval dat geen hand de taatsdeur kan openen en de scharnierdeur in de basis niet, hebben wij een oplossing.

Is het mogelijk de deur op slot te doen?

Wil je meer praktisch comfort van een stalen scharnierdeur, dan kun je kiezen voor een loopslot, klapslot of cilinderslot met sleutel. Dit type mechanisme kan worden geopend zonder deurkruk.

Heb je vragen over de praktische toepassing van stalen binnenscharnierdeuren ten opzichte van andere stalen binnendeuren, bel dan gerust een van onze vakmensen voor meer informatie. Bij de fabricage van alle stalen binnendeuren letten wij op de details (afwerking, deurbeslag, deurklink en uitsparingen).

Design van jouw stalen scharnierdeur

Stalen scharnierdeuren kan je precies zo ontwerpen als jij wilt. De ontwerpmogelijkheden zijn eindeloos. Er is geen grondplaat en de scharnieren worden achter de grondplaat gemonteerd, dit is een voordeel ten opzichte van een stalen taatsdeur. Met scharnierdeuren creëer je meer licht in je ontwerpen. Hierdoor kan je kiezen voor een symmetrische uitvoering zonder bodemplaat. 

Deuraccessoires

Je kunt zelf de kleur en het design van de deuraccessoires kiezen. Ook als je deuraccessoires wilt wisselen, is dat eenvoudig. 

Slot aanbrengen

Bij de keuze voor een stalen scharnierdeur kun je ook kiezen voor een slot. Dit kan door op toetsen of knoppen te drukken. Hiermee kun je de deur op slot doen, bijvoorbeeld voor kinderen of wanneer je de deur voor het toilet wilt gebruiken. 

Eenvoudig te monteren

Ook de montage van de scharnierdeur is eenvoudig. Het frame wordt met 6 bouten aan de verticale zijkanten van het frame bevestigd. 

Perfecte eye-catcher in huis

Je bent bij ons verzekerd van een perfecte stalen scharnierdeur op maat. Design en afwerking staat centraal bij alles wat we doen. Wij hebben oog voor detail om jouw droomproject te realiseren. Wij staan achter onze producten en hebben de kennis en vaardigheden om de stalen scharnierdeur van je dromen te ontwerpen.