Nieuwe designtrend: Stalen deuren en wanden

Stalen deuren en wanden zijn de nieuwste trend in interieurontwerp en worden steeds populairder bij particulieren en bedrijven. Deze materialen bieden namelijk vele voordelen, zoals duurzaamheid, veiligheid en onderhoudsvriendelijkheid. Maar daarnaast geven ze jouw interieur ook een moderne, industriële look.

Voordelen van een stalen wand of deur in huis

Een van de grootste voordelen van stalen deuren en wanden is hun duurzaamheid. Ze zijn gemaakt van een sterk en duurzaam staal dat vele jaren mee kan gaan zonder dat er veel onderhoud nodig is. Dit maakt ze ideaal voor zowel woningen als bedrijfspanden. Bovendien zijn ze ook brandwerend en bieden ze een goede geluidsisolatie.

Stalen deuren en wanden geven jouw interieur een unieke, moderne uitstraling. De gladde, strakke lijnen van het metaal passen perfect bij een industriële of minimalistische inrichting. Daarbij kan je veel keuzes maken in de afwerking, kleurstelling en vorm. Of je nu kiest voor een glanzende of matte poedercoat afwerking, het geeft jouw interieur een eigentijdse look.

Een ander voordeel van stalen deuren en wanden is dat ze flexibel zijn. Ze kunnen op maat gemaakt worden voor elke ruimte, waardoor ze perfect passen. Daarnaast zijn er verschillende soorten beschikbaar, van glazen deuren tot wanden met patroon, waardoor er voor iedereen wel een geschikte oplossing te vinden is.

Kleuren voor je stalen deur

Een van de meest populaire kleuren voor stalen deuren is zwart (RAL 9010). Dit komt omdat zwart een chique en tijdloze kleur is die gemakkelijk te combineren is met verschillende interieurstijlen.

We zien dat onze klanten ook steeds vaker kiezen voor een deur uitgevoerd in een andere kleur zoals brons, wit en antraciet. Brons is een warme kleur die een rustieke uitstraling geeft aan een interieur. Wit is een populaire keuze omdat het een frisse en lichte uitstraling heeft en gemakkelijk te combineren is met andere materialen en kleuren. Antraciet is een donkere kleur die een moderne en luxueuze uitstraling heeft en vaak gebruikt wordt in combinatie met grote glaspartijen.

Een groot voordeel van het kiezen van een andere kleur dan zwart is dat het een persoonlijke touch geeft aan jouw interieur. Dit geeft de kans om een unieke uitstraling te creëren die past bij de stijl van uw woning of bedrijfspand. Bovendien, kleuren als brons, wit en antraciet zijn ook gemakkelijk te combineren met andere materialen, zoals hout of glas, voor een interessant contrast.

Welk type glas kies je?

Bij het maken van een ontwerp voor je nieuwe stalen deur kan je zelf bepalen welk type glas er in komt te zitten. Van transparant glas, melkglas tot glas met een smoky effect (rookglas).

Samenvatting

Stalen deuren en wanden bieden vele voordelen zoals duurzaamheid, veiligheid, onderhoudsvriendelijkheid en geven ze jouw inrichting een moderne, industriële look. Zoals we kunnen zien zijn stalen deuren en wanden de nieuwste trend in interieurontwerp.

Heb je vraag over een stalen deur voor jouw woning? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze experts.

Afspraak inplannen?

Dit formulier vraagt u om uw contactgegevens zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.